מה משמעות הצבעים בפירות וירקות שאנו אוכלים

מה משמעות הצבעים בפירות וירקות שאנו אוכלים

באמצעות אכילת פירות וירקות מצבעים שונים, אנו יכולים לקבל מגוון של יתרונות בריאותיים. כל צבע של פרי או ירק מכיל רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותנו.

אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 5/3/16

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

אדומים

צבעים ירקות ופירות
כל צבע מכיל יתרונות בריאותיים יחודיים

ירקות ופירות אדומים מכילים ליקופן, חומצה אלגית, קוורצטין והספרידין. רכיבים תזונתיים אלו מפחיתים את הסיכון לסרטן הפרוסטטה, מפחיתים לחץ דם, מפחיתים התפתחות של גידולים סרטניים, את רמת הכולסטרול בגוף, מחסלים רדיקלים חופשיים ותומכים ברקמות המפרקים במקרים של דלקות מפרקים.

הסוגים השונים של פירות וירקות אדומים: סלק, דובדבנים, תפוזי דם, אוכמניות, גויאבה, פפאיה, אשכולית אדומה וורודה, רימונים, צנוניות, פטל, תפוחים אדומים, פלפלים אדומים, פלפלים חריפים אדומים, ענבים אדומים, בצל אדום, אגסים אדומים, תפוחי אדמה אדומים, ריבס, תותים, עגבניות ואבטיח.

ירוקים

הרכיבים התזונתיים בירקות ופירות ירוקים הם: כלורופיל, סיבים, לוטאין, זאקסנטין, סידן, חומצה פולית, ויטמין C, סידן, בטא קרוטן. חומרים מזינים אלה מסייעים בהפחתת הסיכון לסרטן, הפחתת לחץ דם ורמות כולסטרול LDL, נירמול זמן העיכול, תמיכה בבריאות העין והרשתית, הם נלחמים ברדיקלים חופשיים מזיקים, וכן מגבירים את פעילות מערכת החיסון.

סוגי פירות וירקות ירוקים: ארטישוק, ארוגולה, אספרגוס, אבוקדו, כרובית ירוקה, ברוקולי, ראפיני, כרוב ניצנים, סלרי, צ'יוטה, כרוב סיני, מלפפונים, תפוחים ירוקים, שעועית ירוקה, כרוב ירוק, ענבים ירוקים, בצל ירוק, אגסים ירוקים, פלפל ירוק, קיווי, ירקות בעלי עלים ירוקים, כרישה, חסה, במיה, אפונה, תרד, גרגיר הנחלים וקישואים.

סגולים וכחולים

פירות וירקות סגולים וכחולים מכילים: לוטאין, זאקסנטין, רזברטרול, ויטמין C, סיבים, פלבנואידים, חומצה אלגית, וקוורצטין. חומרים מזינים אלו תומכים בבריאות הרשתית, הורדת הכולסטרול LDL, הגברת פעילות מערכת החיסון, תמיכה בעיכול בריא, שיפור ספיגת הסידן ומינרלים אחרים, נלחמים בדלקת, מקטינים התפתחות של גידולים, פועלים כסוכנים אנטי-סרטניים במערכת העיכול, ומגבילים את פעילות של התאים הסרטניים.

פירות וירקות סגולים וכחולים: דומדמניות שחורות, הַרדוּפנִין, פטל שחור, אוכמניות, חציל, סמבוק, ענבים, שזיפים, רימונים, שזיפים מיובשים, תפוחי אדמה סגולים, אספרגוס סגול, כרוב סגול, גזר סגול , תאנים סגולות, ענבים סגולים, פלפלים סגולים וצימוקים.

לבנים

פירות וירקות לבנים מכילים: בטא קולגן, EGCG, SDG, וליגננים המחזקים את המערכת החיסונית. חומרים מזינים אלו הם גם מחסלים טבעיים של תאי B ותאי T, מפחיתים את הסיכון של סרטן המעי הגס, סרטן השד, סרטן הערמונית, מאזנים את רמות ההורמונים, ומקטינים את הסיכון של סוגי סרטן הקשורים לחוסר איזון הורמונלי.

סוגי פרות וירקות לבנים: בננות, אגסים חומים, כרובית, תמרים, שום, ג'ינג'ר, ארטישוק ירושלמי, ג'יקאמה, קולורבי, פטריות, בצל, גזר לבן, תפוחי אדמה, שאלוט, לפת, תירס לבן, נקטרינות לבנות, ואפרסקים לבנים.

כתומים וצהובים

ירקות ופירות כתומים וצהובים כוללים: בטא-קרוטן, זאקסנטין, פלבנואידים, ליקופן, אשלגן, וויטמין C. אלה מסייעים בהפחתת ניוון מקולרי הקשור להזדקנות ואת הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. כמו כן הם מפחיתים את רמת הכולסטרול LDL ואת לחץ הדם. הם מקדמים היווצרות של קולגן ומפרקים בריאים. הם נלחמים ברדיקלים חופשיים מזיקים, מעודדים את איזון החומציות בגוף, ועובדים יחד עם מגנזיום וסידן לטובת בניית עצמות בריאות.

מודעה

סוגי פירות וירקות צהובים וכתומים הם: משמש, דלורית, מלון, גזר, אשכוליות, לימון, מנגו, נקטרינות, תפוזים, פפאיה, אפרסקים, אפרסמונים, אננס, דלעת, לפת, תירס מתוק, בטטות, מנדרינות, תפוחים צהובים, סלק צהוב, תאנים צהובות, אגסים צהובים, פלפלים צהובים, תפוחי אדמה צהובות, עגבניות צהובות, אבטיח צהוב, וקישוא צהוב.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.