קערה של כרוב: 9 יתרונות בריאותיים מדהימים

קערה של כרוב: 9 יתרונות בריאותיים מדהימים

אם אתם מנסים לשפר את הרגלי האכילה שלכם ולהפוך לגרסה בריאה יותר של עצמכם, הכרוב צריך להיות בראש רשימת הקניות שלכם. קיימים בשוק סוגים רבים של כרוב, כאשר כמעט כולם מבטיחים יתרונות בריאותיים נהדרים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

סוגי הכרוב שונים בצבעם, מסגול עד אדום וירוק, והעלים יכולים להיות מקומטים או חלקים, ולכן אל תחששו אם לא תצליחו למצוא את הכרוב הרגיל. נמצא קשר בין צריכה קבועה של כרוב מכל הסוגים לבין סיכון נמוך יותר להתפתחות של מספר מצבים בריאותיים שליליים. ללא הקדמה מיותרת, אלו כמה מהיתרונות הבריאותיים הטובים ביותר שיכול הכרוב להציע.

1.שיפור העיכול

סביר להניח שקימצ'י וכרוב כבוש הם מתכוני הכרוב הפופולריים ביותר. הכרוב המותסס מלא בפרוביוטיקה, שמסייעת לחיזוק המערכת החיסונית ומשפרת את בריאות מערכת העיכול. האנזימים הקיימים בצורה המותססת של הכרוב מקלים על ספיגת ויטמינים, מינרלים ורכיבים אחרים.

תכולת המים והסיבים הגבוהה בכרוב גם היא מסייעת לשמור על מערכת עיכול בריאה, ומונעת עצירות. צריכת סיבים באופן מתון מסדרת את היציאות, ולכן מאפשרת הוצאה יומיומית של רעלים מזיקים דרך הצואה.

2.לוחמה במחלות לב וכלי דם

הוכח כי האנתוציאנינים המצויים בכרוב אדום נלחמים בדלקות שלעתים קרובות תורמות למחלות לב וכלי דם. כמעט כל סוג של כרוב עשיר בפוליפנולים העשויים להפחית את הסיכון למחלות לב באמצעות הפחתת לחץ הדם ומניעת הצטברות של טסיות דם.

דו"ח שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית הכריז כי צריכה קבועה של מזונות עשירים בפלבונואידים, כמו כרוב, עשויה להפחית את הסיכון למוות כתוצאה ממחלת לב.

3.חיזוק כוח המוח

כרוב נתפס כאחד מהמזונות המועילים ביותר למוח, והוא מקדם את בריאות המוח ומשפר את הזיכרון והריכוז. הוכח כי אנתוציאנינים וויטמין K, המצויים בעיקר בכרוב אדום, משפרים את הריכוז ואת התפקוד המוחי הכולל. ויטמין K משחק תפקיד חיוני בייצור ספינגוליפידים, מעטה המיאלין שסביב העצבים, ולכן מגן על העצבים מפני נזק וריקבון.

לפיכך, צריכת מזונות עשירים בויטמין K, כמו כרוב, יכולה לשפר את ההגנה מפני דמנציה, מחלת אלצהיימר וניוון של הנוירונים. מעבר לכך, כרוב הוא מקור מצוין לאנתוציאנינים, נוגדי חמצון חזקים המשפרים את תפקוד המוח, מטיבים עם המערכת העצבית ולוחמים בסרטן.

4.הפחתת הסיכון לסרטן

הסולפוראפן המצוי בכרוב הוא רכיב ידוע בלוחמה בסרטן, שיכול להפחית באופן מובהק את הסיכון לסרטן אם הוא נצרך באופן קבוע. על פי מחקרים ודו"חות רבים, זה הסולפוראפן, המעניק לכרוב את טעמו המריר, שיכול למנוע או לעכב את הסרטן. חוקרים כבר גילו כי לסולפוראפן יש את היכולת להילחם בסוגים מסוימים של סרטן, לרבות סרטן הוושט, מלנומה, סרטן הלבלב וסרטן הערמונית.

מעבר לכך, חוקרים גילו כי הסולפוראפן שבכרוב יכול לעכב את האנזים המזיק היסטון דאצטילז, שבדרך כלל מעורב בהתפתחות והתקדמות של תאים סרטניים. יכולתם של מזונות עשירים בסולפוראפן, כמו כרוב, לעצור את ההיסטון דאצטילז, עשויה להפוך אותם לחלק חיוני ממניעה וטיפול בסרטן.

המחקר שנערך באוניברסיטת מיזורי הוכיח כי אפיגנין – כימיקל המצוי בסלרי, פטרוזיליה וכרוב – מסייע בהפחתת גודלם של גידולים באחת הצורות האגרסיביות ביותר של סרטן השד. המחקר הוכיח כי בשלבים מאוחרים יותר, ניתן להשתמש באפיגנין כטיפול שאינו רעיל בסרטן השד, ואולי אף בסוגים אחרים של סרטן.

וזה לא הכל. כרוב אדום הוא מקור נהדר לאנתוציאנין, נוגד חמצון עוצמתי המסייע למניעת היווצרות של גידולים חדשים, הורס תאים סרטניים שכבר נוצרו, ומאט את התרבותם של תאים סרטניים.

5.שמירה על בריאות העיניים

מודעה

כרוב הוא גם מקור נהדר לבטא קרוטן, הידוע בכך שהוא מקדם את בריאות העיניים ומונע ניוון מקולרי והיווצרות של קטרקט, בעיקר בקרב קשישים. הוכח כי בטא קרוטן מפחית את הסיכון לסרטן הערמונית, ולכן הופך את הכרוב למזון חיוני ביותר עבור גברים.

6.חיזוק העצמות

בדומה לכל הירקות המצליבים, הכרוב מועשר במינרלים, כמו אשלגן, מגנזיום וסידן. כרוב אחד בגודל ממוצע מספק לגוף 27% מצריכת המגנזיום היומית המומלצת, 36% מצריכת הסידן המומלצת, ו-44% מצריכת האשלגן. שלושת המינרלים האלו משחקים תפקיד חשוב בהגנה על העצמות מפני היחלשות וניוון, כמו גם מפחיתים את הסיכון להתפתחות מצבים כגון חולשה כללית של העצמות ואוסטאופורוזיס.

7.ניקוי רעלים בדרך טבעית לחלוטין

כרוב מותסס וגולמי פועל כמנקה רעלים טבעי רב עוצמה. הוא מסייע לנקות את הדם, ומוציא רעלים מהגוף – בעיקר חומצת שתן ורדיקלים חופשיים, שהם הגורמים העיקריים לשיגדון, שיגרון, אבנים בכליות, דלקת מפרקים, אקזמה ומחלות עור אחרות.

יכולות הטיהור הטבעיות של הכרוב נובעות מתכולת הגופרית והויטמין C הגבוהה בו. קל להבין מדוע – כרוב בינוני אחד מספק לגוף 553% מצריכת הויטמין C היומית המומלצת. זו נשמעת כמו סיבה נפלאה לאכול קערה גדולה של סלט כרוב כבר היום, נכון? תכולת הויטמין C הגבוהה גם תסייע למערכת החיסונית שלכם, ותילחם בשפעת ובצינון.

8.ריפוי דלקות כרוניות

כמעט כל המחלות והמיחושים קשורים לדלקות כרוניות. אם כל הגוף שלכם סובל מדלקת, מחלות ובעיות רפואיות שונות יופיעו אחת אחרי השניה. הבטאלאין שבכרוב מחזיק בתכונות נוגדות דלקות המסייעות לאנשים הסובלים מדלקות מפרקים וכאבי פרקים. עם זאת, היתרונות של הבטאלאין אינן מוגבלות רק לאנשים עם מפרקים נפוחים. כרוב מסייע גם לניהול לחץ הדם ומונע בעיות עור שונות.

9.ירידה במשקל

כיוון שהכרוב מלא בכל כך הרבה ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ובשל תכונות הטיהור הטבעיות שלו, לא פלא שהירק הזה מסייע גם לירידה במשקל. הכרוב, שהוא דל בקלוריות ועמוס בחומרים מזינים, מהווה בחירת מזון אידיאלית עבור אנשים המנסים להוריד כמה קילוגרמים. כוס של כרוב מבושל מכילה רק 33 קלוריות, בעוד כוס של כרוב טרי מכילה רק 17 קלוריות.

מודעה

לא קיימות הוכחות מחקריות למנת הכרוב היומית המומלצת, אך אל תגזימו. נסו לאכול כוס של כרוב קצוץ ביום, או לפחות ראש כרוב בינוני אחד בשבוע, על מנת לשפר את הבריאות הכוללת ולהוסיף שנים לחייכם.

היו זהירים בעת אכילת כרוב מותסס, כיוון שכמות גדולה מדי עשויה לגרום לבעיות עיכול שונות, כגון שלשול, נפיחות ובחילות. אם אתן בהריון או מניקות, וודאו כי אתן מתייעצות עם הרופא שלכן לפני שתוסיפו כל סוג של כרוב לתזונה שלכן. קיימות ראיות לכך שאפילו צריכה בלתי קבועה של כרוב עשויה לגרום להתפתחות של קוליק בקרב תינוקות לאימהות מניקות.

מקורות למאמר
  • http://www.todaysdietitian.com/newarchives/040212p32.shtml
  • https://link.springer.com/article/10.1007/s40495-014-0002-x
  • http://munews.missouri.edu/news-releases/2012/0515-breast-cancer-effectively-treated-with-chemical-found-in-celery-parsley-and-spice-by-mu-researchers/