7 מאכלים שעושים לנו צרבת

7 מאכלים שעושים לנו צרבת

הצרבת נגרמת כתוצאה מהפרשה עודפת של חומצות קיבה דרך הוושט, היא מלווה לעיתים בכאבים בגרון, בחזה ואף באזור הבטן.

במאמר זה נמנה מספר מאכלים בעייתים אשר עלולים לסייע בהתפתחות הצרבת, הדרך הטובה ביותר היא להימנע מהם או לפחות לצמצם בצריכתם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

שוקולד

כן, אפשר להגיד שאלו חדשות רעות לאוהבי השוקולד, נראה כי שוקולד עלול לגרום לייצור חומצות קיבה יותר מכל מזון אחר. הסיבה לכך היא כי השוקולד מכיל רכיבים כמו קפאין, תיאוברומין, שומן וקוקוה, רכיבים אלו ידועים בתכונתם לגרות את הקיבה לייצור של חומצה ובכך לגרום לנו לצרבת.

באופן תיאורטי השוקולד המריר לא רע כמו שוקולד החלב, אך באופן כללי כל סוגי השוקולד משפיעים לרעה על חומצות הקיבה ועושים לנו צרבת.

סודה

משקאות מוגזים הם אחת מהסיבות העיקריות לייצור עודף של חומצות קיבה. בועות הסודה המוגזות מתרחבות בבטן שלנו והן גורמות להצטברות לחץ התורמת לייצור חומצות קיבה. גרוע יותר מכך הוא שילוב של סודה וקפאין המגביר את הצרבת.

בין הסוגים השונים של משקאות מוגזים שנבדקו, קולה (גם דיאט), היה החומצי ביותר. כל סוגי המוגזים עלולים לגרום לנו לצרבת, לכן מומלץ לנסות ולהימנע מהם.

מזון מטוגן

מזון מטוגן ידוע לשמצה כגורם לצרבת.. ובצדק. הסיבה לכך היא כמובן השמן הרב במזונות המטוגנים. משך העיכול של מזונות המכילים שמן ארוך מהרגיל, דבר אשר עלול להשפיע על פתיחת סוגר הוושט ובכך לחדירת חומצות קיבה לאזור הוושט. לכן ההמלצה היא לייבש לחלוטין את המזון משמן, וכמובן לצמצם כמה שניתן בצריכתו.

אלכוהול

לבירה וליין מיוחסות תכונות של ייצור חומצות קיבה וגרימת צרבת. למרות שהרבה מהמשקאות האלכוהוליים אינם חומציים במיוחד, האלכוהול בעייתי בכך שהוא גורם לפתיחת הסוגר התחתון של הוושט בחיבור עם הקיבה ובכך מאפשר תנועה של מיצי קיבה דרך הוושט.

לכן, אם אפשר, הימנעו מאלכוהול, או לפחות הפחיתו בכמויות וכמו כן הימנעו משילובים כמו אלכוהול, מיץ תפוזים וסודה.

מוצרי חלב עתירים בשומן

כל סוגי המזונות המכילים שומן עלולים לגרום לנו לצרבת, לכן אין הבדל מהותי בין גבינה או חמאה כל עוד הם עתירים בשומן. במקרה של צרבת יש להימנע ממאכלים חלביים המכילים שומן רב, מומלץ לצרוך בכמויות קטנות יותר ולא כמרכיב עיקרי לארוחה.

בשרים עתירים בשומן

חומצות הקיבה נגרמות כתוצאה ממזון עתיר בשומן, בשר עתיר בשומן מבלה זמן רב בקיבה שלנו ובכך מגביר את פעולת מיצי הקיבה ובכך את הסיכוי לצרבת. לכן ההמלצה היא לאכול בשר פעם בשבוע, העדיפות לבשר רזה דל בשומן.

קפאין

מודעה

כוס אחת או שתיים של קפה ביום זה בסדר גמור, ואף יכול לתרום לבריאות, אך אנשים השותים יותר מכך, בצורה עקבית לאורך כל היום, פשוט מחזרים אחר הצרבת, אם הם כבר לא סובלים ממנה.

לכן ההמלצה היא, ולא נפתיע אתכם כאן, היא להפחית בכמות הקפה, ואולי אף לנסות תחליפים כמו תה ירוק, או משקאות אחרים נטולים מקפאין.

איך מטפלים בצרבת?

קראו את המאמר איך לטפל בצרבת במהירות.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.