10 מאכלים ומזונות אשר טובים למוח שלנו

10 מאכלים ומזונות אשר טובים למוח שלנו

תזונה נכונה לא רק טובה לבריאות הפיזית שלנו, אלא גם לבריאות המנטלית שכלית שלנו. המוח זקוק לרכיבים המזינים בתזונה באותה מידה שזקוק להם הלב, הריאות או שרירי הגוף שלנו. אך אילו מזונות נחוצים במיוחד בכדי לשמור על התאים האפורים שלנו חיוניים ושמחים?

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 11/4/13

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מלאים בויטמין E

1.אגוזים

צריכה של ויטמין E יכולה למנוע הדרדרות של יכולות קוגניטיביות, במיוחד אצל מבוגרים. אגוזים הם מקור מעולה לויטמין E, יחד עם עלים ירוקים, אספרגוס, שמן זית, ביצים, אורז חום ודגנים מלאים.

2.שמן דגים

מספר חומצות שומן אינן מיוצרות בגופנו, ויש לצרוך אותן דרך התזונה שלנו. החומצה האפקטיבית ביותר, האומגה 3, ניתנת להשגה במזונות כמו שמן דגים, שמן סויה, זרעי דלעת, שמן אגוזים ופולי סויה. חומצות שומן אלו טובות ובריאות לתפקוד המוח, הלב, מפרקים ובכלל לבריאות הכללית שלנו.

3.אוכמניות

על פי מחקר שנעשה בארצות הברית נמצא כי צריכה של אוכמניות עשויה להיות יעילה בשיפור ובדחיית מקרים של איבוד זיכרון.

4.עגבניות

ידוע כי הליקופן, רכיב נוגד חימצון הנמצא בעגבניות, יעיל בין השאר בהגנה מפני מזיקים הנקראים רדיקלים חופשיים, הפוגעים בתאי הגוף, במיוחד במקרים של התפתחות מחלת האלצהיימר.

5.ויטמינים

ויטמיני B כמו למשל B6, B12 וחומצה פולית, ידועים בהורדת רמת ההומוציאסטין בדם, רמות גבוהות של הומוציאסטין קשורים להגברת הסיכוי לשבץ, ליקויים קוגניטיביים ומחלת האלצהיימר. מחקר אשר נעשה על קבוצת מבוגרים הסובלים מליקויים קוגניטיביים מצא כי לאחר שתי שנים של התערבות בצריכה מוגברת של ויטמינים מסוג B6, B12 וחומצה פולית, הייתה פגיעה מופחתת, בצורה משמעותית, בתאי המוח ביחס לאלו אשר ניתנה להם טיפול פלסבו.

6.ענבי שועל

ענבי שועל מכילים כמות גדולה של ויטמין C, ויטמין זה ידוע בכוחו והשפעתו על בריאות המוח. כמו כן נמצא כי ענבי שועל אף טובים כנוגדי דיכאון.

7.זרעי דלעת

כף יד מלאה בזרעי דלעת, זה כל מה שאתם צריכים בכדי לקבל את הכמות היומית של אבץ, החיוני כל כך להגברת הזיכרון ויכולות החשיבה שלנו.

8.ברוקולי

הברוקולי הוא מקור מעולה לויטמין K, ויטמין זה ידוע ביכולת להגביר את התפקודים הקוגניטיבים שלנו, וגם שיפור כוח המוח שלנו.

9.מרווה

למרווה יש מוניטין ארוך שנים בשיפור הזיכרון. למרות שרוב המחקרים התמקדו דווקא בשמן המופק מהמרווה, שימוש במרווה טריה יכול גם כן לשפר את בריאות התזונה שלנו.

10.דגנים מלאים

מודעה

כמו כל איבר אחר בגופנו, המוח לא יכול לעבוד ללא אנרגיה. היכולת להתרכז ולהתמקד מגיעה מאספקה נאותה של אנרגיה, המגיעה בצורה של גלוקוז מהדם אל המוח. אפשר להשיג את אותה אנרגיה באמצעות צריכת דגנים מלאים, המשחררים את הגלוקוז בצורה איטית אל מחזור הדם ומקפידים להשאיר אותנו עירניים ודרוכים במהלך היום.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.