בננה – 10 יתרונות בריאותיים

בננה – 10 יתרונות בריאותיים

היתרונות הבריאותיים של הבננה מגיעים מהויטמינים והרכיבים המזינים האחרים שהיא מכילה. חלק מהרכיבים הם פחמימות, ויטמין A, C, ו-B6, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, אשלגן וסוכרים טבעיים כמו סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז. כל אלה הופכים את הבננה למזון-על אשר בעל תפקיד עיקרי במשטר הבריאות היומי שלנו.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

1.מסדירה את פעולת המעיים

פעולת מעיים לא סדירה היא בעיה בריאותית מטרידה, אשר ניתן לפתור אותה בקלות באמצעות צריכה של בננות.

הבננה מכילה כמות יפה של סיבים מסיסים הנעים בדרכי העיכול, מנקים פסולת ומייצרים תנועות מעיים אשר קלות ורכות למעבר.

אך שימו לב כי אכילה עודפת של בננות וצריכה מועטה של מים יכולה להוביל לעצירות. בנוסף, אכילת בננות לא מבושלות עלולות גם כן להוביל לעצירות וגזים.

בו זמנית, הבננה מסייעת בטיפול בשלשולים בזכות תכולת הפקטין, סיב מסיס אשר מתפקד כחומר מסמיך המסייע בספיגת הנוזלים מהמעיים.

2.אנרגיה טבעית

הבננה מכילה תערובת ייחודית של ויטמינים, מינרלים ופחמימות המספקות הזנה מהירה לאנרגיה טבעית. בנוסף, הבננה מכילה שילוב של סוכרים טבעיים כמו גלוקוז, סוכרוז ופרוקטוז. שילוב סוכרים אלה הוא בעל פוטנציאל אנרגטי מעולה.

בננות הן מהפירות הבודדים המכילים פחמימות פשוטות ומורכבות. האחרונות נותנות לנו אנרגיה איטית לטווח הארוך והפחמימות הפשוטות נותנות אנרגיה מהירה לטווח הקצר.

3.הקלה בכיבי קיבה (אולקוס)

הבננה מועילה לקיבה בשני דרכים. הראשונה באמצעות מספר רכיבים בבננה המסייעים בייצור קרום רירי עבה המגן על הקיבה מפני חומצות הקיבה. כמו כן, הבננה מנטרלת חומציות ממזונות שונים, חומציות אשר עלולה להוביל לכיבי קיבה.

הדרך השנייה היא תכולת הבננה במעכבי פרוטאז המסייעים בחיסול בקטריות בבטן, הם הגורמים העיקריים לכיב הקיבה.

4.בריאות הלב

הבננה עשירה באשלגן, מינרל אשר חיוני לבריאות הלב. האשלגן מסייע לתאי הגוף ומערכת הדם בהעברת חמצן למוח. הדבר גם מסייע בשמירה על קצב לב תקין ומאזן נוזלים תקין בגוף.

אנשים אשר תזונתם עשירה במזונות המכילים אשלגן, כמו בננות, יכולים להפחית גם את הסיכון לשבץ, לווסת את לחץ הדם ולמנוע מחלות לב שונות.

5.מסייע לדיאטה

אם אתם מחפשים מזון אשר יוכל לסייע לכם לרדת במשקל, בננה היא בחירה מושלמת. תכולת השומן בבננה נמוכה והיא עשירה סיבים וויטמינים.

מודעה

הסיבים בבננה סופגים מים ולוקחים מקום גדול בבטן שלנו, לכן הם גורמים לנו להרגיש שבעים לאורך זמן.

בנוסף, הם מזרזים את חילוף החומרים, בזכות ויטמיני B. הטעם המתוק הטבעי של הבננה ידכא ויחליף את התשוקה שלנו למתוקים עתירים בקלוריות.

6.לטיפול באנמיה

בננה היא מקור טוב לברזל לאנשים הסובלים מאנמיה. מחסור בברזל הוא הגורם העיקרי לבעיה בריאותית זו, אכילת מזונות עשירים בברזל מסייעת לחדש את מלאי המינרל החיוני הזה בגופנו.

צריכה קבועה של בננות, יחד עם מזונות אחרים עשירים בברזל, יכולה להפחית את התסמינים הקשורים לאנמיה הכוללים עייפות, סחרחורות, כאבי ראש, קוצר נשימה וקצב לב מהיר.

עוד באגוגו: 8 מאכלים לטיפול יעיל באנמיה

7.טיפול בבחילות בוקר

אם את בהריון ומחפשת דרכים להתמודד עם בחילות הבוקר, אכלי בננה. התחושה המרגיעה שלה מסייעת באיזון רמת הגלוקוז בדם. ובכך נלחמת בבחילה.

מודעה

נשים בהריון יכולות לאכול בננה בבוקר, ולאחר כל ארוחה. בנוסף, הבננה מכילה מספר מרכיבים המסייעים בשיפור מצב הרוח ותומכים בהתפתחות העובר.

8.לבריאות העיניים

הבננה מכילה ויטמין A, ויטמין מסיס החיוני לבריאות העיניים. צריכה יומית נאותה של ויטמין A מפחיתה גם את הסיכון לעיוורון לילה.

על פי מחקר הנעשה בנושא, אכילה יומית של שלוש בננות או יותר יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לניוון מקולרי, הגורם העיקרי לאובדן ראיה אצל מבוגרים.

9.מרפאת עקיצות יתושים

 עקיצות יתושים יכולה לגרום לגירוי ואף לכאב. ניתן לטפל בתסמינים באמצעות קליפת הבננה.

שפשו את החלק הפנימי של הבננה על העקיצות למשך 5 עד 10 דקות. הדבר יסייע בהפחתת הגירוי והנפיחות. למעשה, טיפול זה לפעמים יעיל יותר מהתכשירים והקרמים השונים שניתן להשיג בבתי המרקחת.

עוד באגוגו: איך לטפל בעקיצת יתוש?

10.מסייעת בהפחתת הדיכאון

על פי מחקר הנעשה באנשים הסובלים מדיכאון, רבים מהמשתתפים חשוב טוב יותר לאחר אכילת בננה.

הבננה מכילה טריפטופן, סוג של חלבון שהגוף ממיר לסרוטונין, אשר ידוע בהשפעה המרגיעה שלו, שיפור המצב רוח ובאופן כללי גורם לנו לתחושת שמחה.

מודעה

בנוסף, כאשר סובלים מנדודי שינה כתוצאה מדיכאון, ניתן לאכול בננה לפני השינה, הטריפטופן יסייע לנו לשינה טובה יותר.

הבננה מכילה גם טירוזין, חומצת אמינו המגבירה את רמת הנוראפינפרין והדופמין. מוליכים עצביים אלו מסייעים לתפקוד המוח, עירנות, דריכות וריכוז.