איזו בננה בריאה יותר – ירוקה או צהובה?
איזו בננה בריאה יותר

איזו בננה בריאה יותר – ירוקה או צהובה?

היתרונות הבריאותיים של הבננה הם רבים. הן עשירות באשלגן המסייע בשמירה על לחץ דם תקין, וסיבים המסייעים במניעת מחלות לב. אבל מה יותר בריא? בננה ירוקה לא בשלה או בננה צהובה בשלה?

אגוגו- מגזין בריאות | Agogo | פורסם 8/7/15

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
העמילן בבננה הופך לסוכר ככל שהבננה מבשילה
העמילן בבננה הופך לסוכר ככל שהבננה מבשילה

היתרונות של הבננה הירוקה

הבננות הירוקות מכילות כמות גדולה יותר של עמילן מהבננות הצהובות, אשר עשירות בסוכרים טבעיים כמו סוכרוז, גלוקוז ופרוקטוז. הדבר קורה כתוצאה מתהליך הבשלת הבננה, אשר הופך את העמילן לסוכר. סוג העמילן בבננה הירוקה גורם לנו לתחושת שובע גדולה יותר ומסייע לנו לשרוף שומן מהר יותר.
מחקרים הראו כי תינוקות אשר צרכו בננות ירוקות ואורז בזמן שסבלו משלשול, הצליחו לקבל יותר רכיבים תזונתיים מהמזון.

החסרונות של הבננה הירוקה

אחד החסרונות הכי בולטים של הבננה הירוקה היא הטעם והמרקם הפחות טובים שלה. הבננה הירוקה מכילה חלבון אשר מגביל את יכולת גופנו לעכל פחמימות מורכבות. חלבונים אלו מעכבים את האנזים עמילאז, רכיב הנמצא ברוק שלנו המסייע לנו בהמרת העמילן לסוכר הנקרא מאלטוז. אם לא היה לנו כלל את האנזים עמילאז, היינו יכולים לעכל רק סוכר מפירות ורק חלבונים מבשר.

היתרונות של הבננה הצהובה

מכיוון שהבננה הצהובה מכילה סוכרים פשוטים במרביתה, היא קלה יותר לעיכול. אנשים אשר סובלים מבטן רגישה ימצאו שהבננה הצהובה מתאימה להם יותר מכיוון שמערכת העיכול לא צריכה לעבוד קשה בכדי לעכל את העמילן.

החסרונות של הבננה הצהובה

בבננות הצהובות העמילן מומר לחלוטין בסוכרים פשוטים. לכן, כשאנו אוכלים בננה צהובה, הסוכר בדם עלול לעלות יותר במהירות מאשר בעת אכילת בננות ירוקות. לסוכרתיים לא מומלץ לאכול בננות צהובות, אשר יכולות להכיל 91 אחוזי סוכר. בננות ירוקות הן בריאות יותר לאנשים אשר רוצים להימנע מסוכר.

האם הבננה הצהובה מכילה יותר קלוריות מבננה ירוקה?

מספר הקלוריות בבננות זהה, כ-90 קלוריות ל-100 גרם. הבננות הצהובות מתוקות יותר מכיוון שהעמילן בבננה הופך לסוכרים ככל שהבננה מבשילה, אך הדבר אינו משפיע על הערך הקלורי של הבננה, אלא על הכמות הקלוריות שאנו יכולים לקבל מהפרי. ככל שהפרי בוסרי הוא מכיל יותר עמילן, המעכב את ספיגתו בגוף.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה