תזונה

9 מאכלים המפחיתים את התיאבון ומסייעים להרזייה

התיאבון הוא תופעה פסיכולוגית ופיזיולוגית. כשאנחנו רואים מאכל שנראה טוב וגם מריח מעולה, אנו מגיבים בצורה לא מודעת וללא שליטה. תיאבון בריא הוא דבר טוב, אבל עלייה מוגזמת ברמת התיאבון עלולה להיות בעייתית. אילו מאכלים יכולים לסייע לנו בהפחתת התיאבון ולסייע לנו בהרזייה?

אגוגו- מגזין בריאות | Agogo | פורסם 18/6/15

הפלפל החריף מסייע לתחושת שובע ארוכה יותר

הפלפל החריף מסייע לתחושת שובע ארוכה יותר

אנשים עלולים לחוות עלייה ברמת התיאבון כתוצאה מאורח חיים לא בריא, שינויים במצב הרוח, דיכאון, שיעמום, לחץ נפשי, חרדה וגורמים רגשיים אחרים. בנוסף לכך מצבים פיזולוגים אחרים כמו הריון, תסמונת קדם וסתית, פעילות יתר של בלוטת התריס, מחלת גרייבס, היפוגליקמיה, סוכרת ובולימיה עלולים גם כן להעלות את התיאבון.

עלייה בתיאבון יכולה להימשך מספר ימים ואפילו יותר, תלוי בגורמים. היא עלולה להוביל להרגלי אכילה לא בריאים, השמנה ובעיות בריאותיות אחרות.

בין אם אתם מעוניינים להישאר בריאים, לרדת במשקל או רק לשנות את הרגלי האכילה שלכם, ישנה חשיבות גדולה לשמירה על רמת תיאבון תקינה.

ישנם כל מיני דרכים בכדי להפחית את התיאבון, חלקם הוא הימנעות מפחמימות מזוקקות, חשיפה מספקת לאור השמש ושתייה מרובה של מים. במאמר זה נדבר על המאכלים המומלצים להפחתת התיאבון והמסייעים לתהליך ההרזיה.

1.שיבולת שועל

אנחנו יכולים להישאר שבעים לאורך זמן בעזרת אכילת שיבולת שועל. היא מכילה סיבים תזונתיים ומגבירה את ייצור ההורמון כולציסטוקינין המווסת את התיאבון בגופנו.

בנוסף לכך, שיבולת השועל מכילה פחמימות המתעכלות באיטיות, המסייעות בשמירה על רמת סוכר ואינסולין תקינה, תוך כדי האצת תהליך שריפת השומן. כמו כן, אכילת שיבולת השועל מסייעת בהפחתת הכולסטרול הרע (LDL) ומפחיתה את לחץ הדם.

בכדי להגביר את תחושת השובע איכלו קוואקר שיבולת שועל יחד עם מעט אבקת קינמון.

עוד באגוגו: היתרונות באכילת שיבולת שועל

2.תפוח

התפוחים עשירים בסיבים מסיסים, אשר טובים לתחושת שובע בבטן לאורך זמן ומניעת אכילת יתר. הם מכילים מעט קלוריות ועשירים במים, גורם נוסף המשפיע על התיאבון שלנו.

בנוסף לכך, הפקטין בתפוחים מסייע להרזייה ובמניעת עלייה של רמת הסוכר בדם המגבירה את תחושת הרעב. הוא גם מסייע להעלות את רמת האנרגיה שלנו.

אפשר לאכול תפוחים מכל זן שתבחרו. תפוח הוא החטיף האולטימטיבי לבוקר או לאחר הצהריים. לעסו אותו היטב, לעיסה ממושכת יותר תתן לגופכם יותר זמן להפנים שהוא לא רעב יותר.

3.יוגורט

מקור מעולה לחלבון, יוגורט גם יכול לסייע לנו בהפחתת התיאבון. היוגורט גם מכיל כמות יפה של סידן המסייע בוויסות תחושת הרעב וכמו כן מסייע לתפקוד גופנו במשך היום.

היוגורט גם יכול לסייע לנו בשריפת השומן. על פי מחקר אשר נעשה באוניברסיטת טנסי, תזונה המכילה לפחות שלוש מנות של יוגורט ביום מזרזת את תהליך הירידה במשקל.

אפשר להנות מהמרקם הסמיך של היוגורט איך שהוא, או להוסיף פירות שונים בכדי להגביר את תחושת השובע לאורך זמן גדול יותר.

4.זרעי פשתן

בנוסף לעובדה שהם עשירים בסיבים, אומגה 3 וחלבון, זרעי הפשתן גם יכולים לסייע לנו בהפחתת התיאבון ולגרום לתחושת שובע ממושכת.

זרעי הפשתן הם גם מקור מעולה לאומגה 6, אשר עשוי להעלות את רמת ההורמון כולציסטוקינין המדכא את התיאבון.

אתם יכולים לפזר זרעי פשתן טחונים על דגני הבוקר שלכם, יוגורט, סלט וירקות. אפילו ניתן להוסיף כפית אחת לשייק הבוקר שלכם בכדי להגביר את הערך התזונתי שלו.

עוד באגוגו: 5 יתרונות בריאותיים לזרעי הפשתן

5.אבוקדו

אבוקדו הוא מאכל נוסף אשר יכול לסייע לנו לדכא את התיאבון ואת הדחף לאכילת יתר. הוא עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות אשר בריאות ללב וסיבים מסיסים, לוקח לגוף הרבה זמן לעכל אבוקדו, כך אנו מקבלים תחושת שובע לאורך זמן גדול יותר.

מחקרים מצאו כי החומצה האולאית באבוקדו מסייעת בהפחתת התיאבון ותורמת להרזייה. בגלל שהאבוקדו עשיר בקלוריות ושומן, איכלו את הפרי הטעים הזה בצורה מבוקרת.

6.תה ירוק

חם או קר, התה הירוק הוא אחד המשקאות שאנחנו יכולים לשתות בין ארוחות בכדי להפחית את תחושת הרעב וגם בכדי למנוע את הנישנוש בין הארוחות. התה הירוק מכיל פיטונוטריינטים המגבירים את ייצור ההורמון כולציסטוקינין, האחראי ליצירת תחושת השובע.

כמו כן, הקטאצ’ין בתה הירוק מאט את עליית הסוכר בדם ומונע אינסולין גבוה ואחסון של שומן. רמה מאוזנת של סוכר בדם תסייע לנו גם לייצב את תחושת הרעב.

בנוסף לכך, התה הירוק מכיל רכיבים תזונתיים, כמו ויטמין C, קרוטנואידים, אבץ, סלניום, כרום ומינרלים אחרים.

שתו בין שלושה לארבעה כוסות תה ירוק מדי יום בכדי לשלוט על התיאבון וכמו כן לקדם את תהליך ההרזייה.

עוד באגוגו: האם תה ירוק יכול לעזור לנו בדיאטה?

7.שקדים

הם עשירים בשומנים בריאים חד בלתי רווי ורב בלתי רווי, אשר מונעים מאיתנו אכילת יתר. השומנים הבריאים האלה גם מסייעים לנו בהורדת רמת הכולסטרול. בנוסף לכך, השקדים הם מקור טוב לסיבים המפחיתים תיאבון, המתעכלים באיטיות וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

השקדים גם יכולים לסייע לנו בשמירה על המשקל. איכלו מנה של רבע כוס בין ארוחות או כשהרעב תורף אתכם, העדיפו תמיד שקדים קלויים או מושרים במים על פני שקדים המכילים מלח או סוכר.

עוד באגוגו: היתרונות הבריאותיים של השקדים

8.פלפל חריף

מאכלים חריפים כמו הפלפל החריף נמצאו כמסייעים לתחושת שובע ארוכה יותר. בנוסף לכך, הם מכילים רכיב הנקרא קפסיאצין, המזרז את חילוף החומרים ומסייע בשריפת השומן והקלוריות בצורה מהירה יותר ובכך תורם להרזייה.

ניתן לאכול את הפלפל החריף בצורתו הגולמית, מבושל, מיובש או בצורת אבקה בכדי לשלוט על התיאבון.

עוד באגוגו: היתרונות הבריאותיים של הפלפל החריף

9.עלים ירוקים

העלים הירוקים של הירקות עשירים בסיבים ומים, דבר המסייע לבטן שלנו להישאר שבעה לאורך זמן. בנוסף לכך, באמצעות אכילת הירקות האלה המופחתים בקלוריות אנו מקבלים בצורה יומיומית בריאות אופטימלית וסיוע בירידה במשקל.

אתם יכולים לבחור בתרד, כרוב, קייל או אספרגוס להכנת סלט ירוק, מיץ ירקות מרענן או קערת מרק. הירקות האלה משביעים ועשירים ברכיבים תזונתיים ובנוסף לכך חשוב לומר שהם גם מאוד טעימים.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

התגובה שלך

תגובות