Uncategorized

מתכון לזניה

מתכון לזניה פשוט וקל להכנה.

unnamed (1)מליסה שפסו | אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 16/1/15


מתכון לזניה

מתכון לזניה

מה צריך למתכון:

  • חבילת דפי לזניה.
  • חבילה פתיתי גבינה.
  • קופסה שמנת לבישול.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • 2 גמבה אדומה.
  • 2 כוסות פטריות שמפיניון.
  • כוס תירס או קופסת שימורים קטנה.
  • 1 עגבניה מקולפת חתוכה לקוביות.
  • זיתים ירוקים או שחורים.
  • מעט בזיליקום טרי או יבש.
  • חצי כף פלפל שחור.
  • רבע כף מלח.
  • חצי כף פפריקה מתוקה.
  • 1 בצל.
  • 6 שיני שום כתושות.
  • 5 עגבניות שרי לחצות ל-2.

לקישוט לשכבה האחרונה העליונה:

  • זיתים (כוס)
  • 5 עגבניות שרי חצויות לשניים
  • 3 כפות תירס
  • חצי כוס פטריות
  • 3 עלי בזיליקום להוסיף 5 דקות אחרונות לאפייה מעל לקישוט ירוק

אופן הכנה:

הרוטב

  • במחבת גדולה או סיר עמוק מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד השחמה קלה בצבע זהוב.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים קלות.
  • מוסיפים את הפטריות (חצי קופסא)1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות, תירס(חצי כוס) ועגבנייה מקולפת חתוכה לקוביות קטנות.
  • מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים ומערבבים.
  • מוסיפים קופסת שמנת לבישול.
  • מבשלים עד שהתבשיל מגיע לרתיחה ואז לכבות את האש.
  • בתבנית אפיה מסדרים את עלי הלזניה שכבה אחת ומוסיפים מעל רוטב שיכסה בצורה אחידה ושוב מסדרים מעל עלי לזניה ושוב רוטב ועלי לזניה.
  • יוצא לנו 3 שכבות של עלי לזניה.
  • מעל שכבת הלזניה העליונה מוסיפים רוטב ומפזרים מעל את פתיתי הגבינה שיכסו את כל משטח התבנית.
  • מוסיפים את עגבניות השרי, זיתים,תירס והגמבה האדומה החתוכה לרצועות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

אפייה של חצי שעה או עד שהגבינה מעל משחימה מעט.

לבדוק עם קיסם אם עלי הלזניה רכים אם כן הלזניה מוכנה. בתאבון.

טיפ חשוב:

לדאוג שהרוטב מכסה את כל דפי הלזניה על מנת שיתבשלו ויספגו את הרוטב במהלך האפייה.

הצטרפו לאגוגו אוכל לעוד מתכונים! עשו לייק!



התגובה שלך

תגובות